Het verhaal van Amsterdam

Uw rondvaart meer diepgang geven? Maak hier alvast kennis met de stad.


Hot Deals

Hot Deals

 • Dansende huisjes

  Dansende huisjes

  Deze scheve historische huizen zijn een iconisch symbool van Amsterdam. De huizen 'dansen' vanwege het ongelijk zinken van het fundament waar de huizen op rusten. Dit illustreert de kwetsbaarheid van veel historische Amsterdamse panden.

 • Magere brug

  Magere brug

  De bekendste brug van Amsterdam zou zijn gebouwd door twee zusters, die beide aan de andere zijde van de rivier woonde, om elkaar makkelijker te kunnen bezoeken. Volgens de legende zullen koppels die mekaar op de brug kussen eeuwige liefde krijgen.

 • Carré

  Carré

  Het koninklijk theater van Amsterdam (1887) gelegen naast de Amstel rivier, ontworpen door Oscar Carré. Carré was in eerste instantie gebouwd als circus theater. Tegenwoordig is het aanbod veelzijdiger met concerten, musicals, cabaret en nog veel meer.

 • Anne Frank Huis

  Anne Frank Huis

  Het museum gelegen op de Prinsengracht 263 is ter nagedachtenis van Anne Frank en haar Joodse familie die tijdens de WO2 in het achterhuis schuilde voor de Nazi's. Hier schreef Anne Frank haar bekende dagboek. Het huis is gebouwd in 1635 en werd in 1960 een museum.

 • Homomonument

  Homomonument

  Het monument gebouwd in 1987, gelegen naast de Westerkerk is ter herdenking van homo's en lesbiennes om ze te steunen in hun strijd tegen ontkenning, onderdrukking en discriminatie. Dit was het eerste monument ter wereld dat omgekomen homo's en lesbiennes herdenkt.

 • Amstelkerk

  Amstelkerk

  De kerk (1668) op het Amstelveld was eerst een predikerschuur. Het was de intentie om het houten gebouw te vervangen voor een permanent gebouw op het Rembrandtplein. Dit is niet gelukt vanwege een tekort aan financiën. Tegenwoordig is het een familie restaurant Nel.

 • 7 bruggen

  7 bruggen

  Wanneer je op de Herengracht vaart en links de Reguliersgracht in kijkt zie je 7 identieke bruggen in een rij. Een mooi uitzicht dat alleen vanaf het water gezien kan worden. Vooral in de avond wanneer de bruggen verlicht zijn.

 • Huis van de Burgermeester

  Huis van de Burgermeester

  Het huis van de Burgemeester (ambtswoning) is gelegen op de Herengracht 502. Het huis is gebouwd in 1672 en werd in 1927 de ambtswoning. Onze huidige Burgemeester is Femke Halsema.

 • Het smalste huis

  Het smalste huis

  Het huis op de Singel 7 staat bekend om het smalste huis ter wereld. Het huis is maar 1 meter breed. Tegenwoordig is het geen huis meer maar een opslagruimte.

 • Woonboten

  Woonboten

  Toen de grachten nog werden gebruikt voor vracht transport, werd wonen in een woonboot als arm beschouwd. Sinds de grachten hier niet meer voor worden gebruikt, zijn de warenhuizen omgebouwd tot residentiële huizen. De oudste woonboot ligt aan de Prinsengracht 1049.

 • Fietsen

  Fietsen

  Amsterdam heeft meer fietsen dan inwoners. 850.000 mensen wonen er in Amsterdam en er zijn 1.3 miljoen fietsen in de stad. Jaarlijks worden er meer dan 15000 fietsen uit de grachten gevist. Fietsen is de goedkoopste en makkelijkste manier van vervoer in Amsterdam.

 • Jordaan

  Jordaan

  Een typische arbeidersbuurt ontstaan in de 17e eeuw. In de 19e eeuw veranderde de Jordaan in een overbevolkte ongure buurt. Later in de 19e eeuw hebben de rijkere de oude huizen vervangen voor nieuwere arbeidershuizen. Jordaan stamt af van het Franse woord Jardin.

 • Rijksmuseum

  Rijksmuseum

  Opgericht in 1798, is gelegen tussen de Stadhouderskade en het Museumplein. De collectie in het Rijksmuseum biedt een overzicht van Nederlandse kunst en historie van de middeleeuwen tot de dag van vandaag met kunstwerken van onder andere Rembrandt, Vermeer en Hals.

 • Van Gogh museum

  Van Gogh museum

  Nederland's meest bezochte museum op het Museumplein is toegewijd aan de kunstwerken van de Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh. Al opgericht in 1962 maar het museum opende in 1973. Vincent van Gogh heeft toen hij in leven was slechts twee kunstwerken verkocht.

 • Westerkerk

  Westerkerk

  De kerk ligt op de Prinsengracht 279-281 op de Westermarkt achter het homomonument. Het is gebouwd tussen 1621 en 1631. Sinds 2004 is de kerk onderdeel van de Protestantse kerk in Nederland.

 • Oude kerk

  Oude kerk

  De kerk is gebouwd in het tweede deel van de 13e eeuw. Dit is het oudste gebouw in Amsterdam dat nog daadwerkelijk staat. Het is gelegen op het Oudekerksplein en gelijk tegenover de kerk bevinden er prostitutieramen.

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.