Het verhaal van Amsterdam

De kerk is gebouwd in het tweede deel van de 13e eeuw. Dit is het oudste gebouw in Amsterdam dat er nog daadwerkelijk staat. Het is gelegen op het Oudekerksplein en direct  tegenover de kerk bevinden zich prostitutieramen.

Oude kerk

De kerk ligt op de Prinsengracht 279-281 op de Westermarkt achter het homomonument. Het is gebouwd tussen 1621 en 1631. Sinds 2004 is de kerk onderdeel van de protestantse kerk in Nederland.

Westerkerk

Nederland’s meest bezochte museum op het Museumplein is gewijd aan de kunstwerken van de Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh. Al in 1962 opgericht, maar het museum opende pas in 1973. Vincent van Gogh heeft bij leven slechts twee kunstwerken verkocht.

Van Gogh museum

Opgericht in 1798, is gelegen tussen de Stadhouderskade en het Museumplein. De collectie van het Rijksmuseum biedt een overzicht van Nederlandse kunst en historie van de middeleeuwen tot de dag van vandaag met kunstwerken van onder andere Rembrandt, Vermeer en Hals.

Rijksmuseum

Een typische arbeidersbuurt die ontstond in de 17e eeuw. In de 19e eeuw veranderde de Jordaan in een overbevolkte ongure buurt. Later in de 19e eeuw vervingen de wat meer welgestelden de oude huizen door nieuwere arbeiderswoningen. De naam Jordaan stamt af van het Franse woord Jardin.

Jordaan

Amsterdam heeft meer fietsen dan inwoners. Amsterdam heeft 850.000 inwoners en er zijn 1.3 miljoen fietsen in de stad. Jaarlijks worden er meer dan 15.000 fietsen uit de grachten gevist. Fietsen is de goedkoopste en makkelijkste manier van vervoer in Amsterdam.

Fietsen

Toen de grachten nog werden gebruikt voor vrachttransport, werd wonen in een woonboot als arm beschouwd. Sinds de grachten hier niet meer voor worden gebruikt, zijn de pakhuizen omgebouwd tot residentiële huizen. De oudste woonboot ligt aan de Prinsengracht 1049.

Woonboten

Het huis op de Singel 7 staat bekend als het smalste huis ter wereld. Het huis is maar 1 meter breed. Tegenwoordig is het geen huis meer maar een opslagruimte.

Het smalste huis

Het Huis van de Burgemeester (ambtswoning) is gelegen aan de Herengracht 502. Het huis is gebouwd in 1672 en werd in 1927 de ambtswoning. Onze huidige burgemeester is Femke Halsema.

Huis van de Burgermeester

© 2023 Fun Boat Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.